Conflicthantering

Heeft u een conflict of samenwerkingsprobleem binnen uw organisatie? Vraagt u zich af hoe u het best kunt beginnen en hoe u dit verder moet aanpakken om tot een duurzame oplossing te komen? Het is in ieder geval belangrijk om tijdig hulp in te schakelen in een dergelijke situatie. Douma van der Honing is de juiste partner voor de samenwerkingsbegeleiding en conflicthantering. Wij weten dat conflicten vervelend zijn en verdere ontwikkelingen in de weg staan. Douma van der Honing kan u helpen door niet boven, maar naast of tussen de partijen te staan als mediator of onafhankelijk gespreksleider. Een intensieve en persoonlijke benadering zorgt dat de juiste feiten op tafel komen. Er wordt door ons geen standpunt ingenomen, maar wij zorgen er wel voor dat creatieve oplossingen worden gevonden. Het voordeel van het inschakelen van een goede mediator is dat u zelf de baas blijft over de uiteindelijke oplossing, en het onderhandelingsresultaat daardoor duurzaam is. Het is essentieel dat partijen vrijwillig, gelijkwaardig en vol vertrouwen meewerken aan het proces. Als ervaren mediators weten we dat dat permanente aandacht vereist.

Wie zijn Douma van der Honing?

Wij ondersteunen u graag bij uw conflict management en conflicthantering en helpen (latente) conflicten in uw bedrijf op te lossen. Deze begeleiding zorgt ervoor dat u vernieuwde inzichten krijgt voor uw situatie. Douma van der Honing is: Marcel Douma en Henk van der Honing. Door onze toegepaste kennis, jarenlange ervaring en complementaire achtergronden zijn wij een sterke combinatie waarbij u terecht kunt voor een doeltreffende begeleiding. Marcel als voormalige fabriekseigenaar, register-mediator en bedrijfskundige en Henk als psycholoog en personal respectievelijk executive coach.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij kunnen u begeleiden bij de volgende situaties:

  • Problemen in de samenwerking binnen directies, bestuur en aandeelhouders;
  • Organisatorische en teamgeschillen binnen organisaties;
  • Arbeidsgeschillen en exit mediations;
  • Problemen binnen familiebedrijven en bij bedrijfsopvolgingskwesties;
  • Contractuele geschillen tussen organisaties;
  • Andere zakelijke of organisatorische conflicten.

Onze aanpak

Ieder bedrijf vraagt weer om een andere aanpak: geen één probleem is hetzelfde. Heeft u bijvoorbeeld een familiebedrijf en zoekt u daarvoor de juiste hulp, begeleiding en adviezen bij conflicten en conflicthantering? Bij familiebedrijven zijn de conflicten vaak ingewikkelder en genuanceerder dan bij andere bedrijven. Hier is een goede balans tussen de specifieke gevoeligheden en de normale zakelijkheden vereist. Bij ons kunt u rekenen op de juiste balans! Als mediator of onafhankelijke procesbegeleider wijzen wij op eventuele patronen en valkuilen en helpen u bij het oplossen van deze vaak complexe kwesties.

Neem contact met ons op!

Bent u op zoek naar een ervaren mediator of adviseur bij conflictsituaties? Douma van der Honing begeleidt u graag. Heeft u nog vragen over mediation, conflicthantering en -preventieof over andere mogelijkheden op het gebied van samenwerkingsvraastukken? Neem dan contact met ons op. U kunt ons mailen naar marcel@doumavanderhoning.nl of henk@doumavanderhoning.nl. Daarnaast kunt u te allen tijde telefonisch contact opnemen met 06-53 795 685 of 06-50 615 823.