Conflictbemiddeling

Zijn er conflicten of samenwerkingsproblemen binnen uw organisatie? Weet u niet goed wat u moet doen en hoe u kunt komen tot een duurzame oplossing? Het is cruciaal dat u tijdig hulp inschakelt voor conflictbemiddeling. Douma van der Honing is de geschikte partner voor samenwerkingsbegeleiding en conflicthantering. We begrijpen dat het erg vervelend kan zijn om een conflict te hebben in een bedrijf. Bovendien staat het ook vaak verdere ontwikkelingen in de weg. Douma van der Honing kan u helpen door niet boven, maar naast of tussen de partijen te staan als changeagent. Door een intensieve en persoonlijke begeleiding komen de juiste feiten op tafel. Er wordt door ons dus geen standpunt ingenomen, maar wij zorgen er wel voor dat creatieve oplossingen worden gevonden. Het voordeel van het inschakelen van een ervaren mediator is dat u zelf de baas blijft over de uiteindelijke oplossing en het onderhandelingsresultaat daardoor zeer duurzaam is. De partijen moeten vrijwillig, gelijkwaardig en vol vertrouwen meewerken aan het proces. Als ervaren mediators heeft dat onze permanente aandacht.

Wie zijn Douma van der Honing?

Bij Douma van der Honing kunt u terecht voor conflictbemiddeling, conflictmanagement en conflicthantering. Door de inzet van onze begeleiding ontstaan er voor u weer nieuwe inzichten. Wie is Douma van der Honing precies? Wij zijn Marcel Douma en Henk van der Honing. Doordat wij veel kennis en jarenlang ervaring hebben, zijn wij een sterke combinatie. Bij ons kunt u terecht voor een doeltreffende begeleiding – ongeacht uw situatie. Marcel als voormalige fabriekseigenaar, register-mediator en bedrijfskundige en Henk als psycholoog en personal respectievelijk executive coach.

conflictbemiddeling

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij kunnen u begeleiden bij de onderstaande situaties:

  • Problemen binnen familiebedrijven en bij bedrijfsopvolgingskwesties;
  • Problemen in de samenwerking binnen directies, bestuur en aandeelhouders;
  • Contractuele geschillen tussen organisaties;
  • Organisatorische en teamgeschillen binnen organisaties;
  • Arbeidsgeschillen en exit mediations;
  • Andere zakelijke of organisatorische conflicten.

Onze aanpak

Ieder bedrijf bevindt zich weer in een andere situatie en vraagt om een andere aanpak. Bevindt u zich in een familiebedrijf? In dat geval zijn de conflicten een stuk ingewikkelder en uitgebreider. Conflictbemiddeling zorgt ervoor dat op de juiste wijze hiermee wordt omgegaan. Het vinden van een goede balans tussen de gevoeligheden en normale zakelijkheden is namelijk vereist. Bij Douma van der Honing kunt u vertrouwen op de juiste balans hiertussen. Als een onafhankelijke procesbegeleider bieden wij u de nodige inzichten in eventuele patronen en valkuilen en helpen u ook bij het oplossen van deze vaak complexe kwesties.

Neem contact met ons op!

Bent u op zoek naar een ervaren mediator of adviseur voor conflictbemiddeling? Douma van der Honing begeleidt u graag. Heeft u een vraag over mediation, conflicthantering en –preventieof over andere mogelijkheden op het gebied van samenwerkingsvraagstukken? Neem contact met ons op. U kunt ons mailen naar marcel@doumavanderhoning.nl of henk@doumavanderhoning.nl. Daarnaast kunt u te allen tijde telefonisch contact opnemen met 06-53 795 685 of 06-50 615 823.