Onze boeken

De Prinses en het volk van de vinders van dingen

De prinses en het volk van de vinders van dingen

Actuele sprookjes uit leiderschapsland
Van Brug Uitgevers, Nijkerk, 1e druk 2021.

Toelichting

Dit sprookjesboekje voor volwassenen volgt een gevarieerd gezelschap dat elkaar koninklijke sprookjes vertelt, elk met een kritische noot over hoe de leiders van hun stad en land met de gegeven omstandigheden omgaan. Ze geven de lezer handvatten om na te denken over hun eigen leiderschap en dat van de leiders om hen heen. De overeenkomsten met bestaande personen en actuele situaties berusten vanzelfsprekend op louter toeval!

Het boekje bevat een uitnodiging aan lezers die graag ook een sprookje over leiderschap en samenwerking willen publiceren in een volgende uitgave. Zij kunnen hun bijdrage opsturen aan marcel@doumavanderhoning.nl . Klik hier voor de voorwaarden.

Nieuwe tijden, andere organisaties

Nieuwe tijden, andere organisaties

Over de ontmaskering van de Ego-economie en de betekenis voor organisaties en samenwerking.
Van Brug Uitgevers, Nijkerk, 3e druk 2021.

Toelichting

We bevinden ons in een ‘tussentijd’; een chaotische overgangsperiode naar een nieuwe werkelijkheid, waarin ons denken en ons bewustzijn beter in balans komen. De schrijvers geven hun visie op het ontstaan van de huidige Ego-economie en welke betekenis deze paradigmaverschuiving heeft voor mens, maatschappij en organisatie. In hun beschouwingen mengen zij op een knappe wijze macro-economische en bedrijfskundige met filosofische en psychologische invalshoeken.

Nieuwe Voeten (en andere ondernemerseigen wijsheden),

101 brieven over ondernemerschap. Van Brug Uitgevers, Nijkerk, 2009.

Toelichting

Geïnspireerd door ondernemers, ondernemen en ondernemerschap zijn de auteurs elkaar brieven gaan schrijven. Om hun eigen ideeën te scherpen en te toetsen, om plezier te maken, hun dagelijkse werk te relativeren en om van het maken van dit boek een succesvolle onderneming te maken. Zij beogen hiermee ondernemende mensen op een nieuwe wijze handvatten te geven, zodat zij in onze snel veranderende wereld succesvol kunnen ondernemen.

Alles wat we denken vindt zijn oorsprong in ons gevoel.

(Leonardo da Vinci)