Arbeidsconflict

Heeft u een arbeidsconflict of samenwerkingsprobleem binnen uw organisatie? Weet u niet goed wat u moet doen om dit op te lossen en vraagt u zich af hoe een duurzame oplossing wordt gecreëerd? Het is cruciaal om tijdig hulp in te schakelen in dergelijke situaties. Douma van der Honing is de geschikte partner voor samenwerkingsbegeleiding en conflicthantering. Wij begrijpen maar al te goed dat conflicten vervelend zijn en verdere ontwikkelingen en groei in de weg staan. Douma van der Honing kan u helpen door niet boven, maar naast of tussen de partijen te staan als mediator of onafhankelijk gespreksleider. Door een persoonlijke en intensieve benadering komen de juiste feiten op tafel. Wij nemen geen standpunt in, maar zorgen er voor dat creatieve oplossingen worden gevonden. Een groot voordeel van het inschakelen van een mediator is dat u zelf altijd de baas blijft over de uiteindelijke oplossing. Het onderhandelingsresultaat is gedragen en daardoor duurzaam. Het is essentieel dat partijen vrijwillig, gelijkwaardig en vol vertrouwen meewerken aan het proces. Als ervaren mediators weten we dat dat permanente aandacht behoeft. Ook als dit mocht leiden tot een besluit tot exit.

Wie zijn Douma van der Honing?

Wij begeleiden u graag bij (latente) arbeidsconflicten. Conflictmanagement en conflicthantering zijn onze specialismen. Dankzij onze inzet krijgt u weer vernieuwde inzichten voor uw situatie. Wie is Douma van der Honing? Wij zijn Marcel Douma en Henk van der Honing. Met veel toegepaste kennis, jarenlange ervaring en complementaire achtergronden zijn wij een sterke combinatie. Van ons kunt een doeltreffende begeleiding bij zakelijke conflicten verwachten. Marcel als voormalige fabriekseigenaar, register-mediator en bedrijfskundige en Henk als psycholoog en personal respectievelijk executive coach.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij begeleiden bij de onderstaande situaties:

  • Problemen binnen familiebedrijven en bij bedrijfsopvolgingskwesties;
  • Problemen in de samenwerking binnen directies, bestuur en aandeelhouders;
  • Contractuele geschillen tussen organisaties;
  • Organisatorische en teamgeschillen binnen organisaties;
  • Arbeidsgeschillen en exit mediations;
  • Andere zakelijke of organisatorische conflicten.

Onze aanpak

Geen een probleem is hetzelfde. Ieder bedrijf en iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Een specifiek voorbeeld hiervan is een familiebedrijf. Heeft u een familiebedrijf en zoekt u daarvoor begeleiding, hulp en adviezen bij conflicthantering? Indien u een arbeidsconflict of bestuurskwestie binnen uw familiebedrijf heeft, weet u dat dit een eigen dynamiek kent. Een goede balans tussen de specifieke gevoeligheden en de normale zakelijkheden is dan vereist. Bij ons kunt u vertrouwen op het juiste inzicht in deze problematiek! Als onafhankelijke procesbegeleiders functioneren wij als uw klankbord en spiegelen we eventuele patronen en valkuilen.  Deze inzichten zijn meestal onontbeerlijk bij het oplossen van deze vaak complexe kwesties.

Neem contact met ons op!

Bent u op zoek naar een ervaren mediator of conflictadviseur bij een arbeidsconflict of bestuursconflict binnen uw (familie)bedrijf? Douma van der Honing begeleidt u daarbij. Indien u nog vragen heeft, bijvoorbeeld over mediation, conflicthantering of–preventie, neem dan contact met ons op. U kunt ons mailen naar marcel@doumavanderhoning.nl of henk@doumavanderhoning.nl. Daarnaast kunt u natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met 06-53 795 685 of 06-50 615 823.