Verandermanagement

Staat uw organisatie voor een ingrijpende verandering in de bedrijfsvoering, leiderschap of visie? Het is allereerst belangrijk hiervoor de juiste focus aan te brengen. Voor een duurzame transitie met een groot draagvlak is vooral ook het verloop van het proces belangrijk. Douma van der Honing is hierbij een professionele en doortastende partner in verandermanagement. Marcel Douma is organisatieadviseur en is sinds 2000 ook succesvol als register-mediator in zakelijke- en arbeidsgeschillen en samenwerkingskwesties, als ondernemerscoach en veranderkundige. Henk van der Honing, van oorsprong psycholoog, begeleidt al jaren met succes diverse directies, management en bestuurders als executive- en personal coach. Daarbij treedt hij tevens op als veranderkundige en organisatieadviseur. Dit zijn wij: uw procesbegeleider bij veranderings- en besluitvormingsprocessen, met een transparante werkwijze en vanuit een schat aan ervaring. Wij doorgronden graag samen met u de kern van uw vraagstuk.

Advies en begeleiding in Verandermanagement

Verlopen de processen in uw bedrijfsvoering structureel niet soepel of vragen de marktomstandigheden om een fundamentele organisatie- of koersverandering? Wanneer we u begeleiden kiezen we voor een zeer bewuste rol en handelen we op een authentiek wijze. Met een kritisch oog zullen wij u ondersteunen en adviseren, om zo tot het gewenste resultaat te komen. Een vaste theorie of een vooropgezet protocol heeft weinig effect, omdat de realiteit bij elk bedrijf weer anders is. Doordat we veel ervaring hebben, weten we welke stappen op welk moment ondernomen moeten worden om datgene te bereiken wat nodig is.

Onze aanpak

Veranderings- en besluitvormingstrajecten zijn niet altijd even gemakkelijk. Verandermanagement is een complex vak. Wij kunnen uw organisatie analyseren, u daarover adviseren en u verder begeleiden in het gehele proces.
Verandermanagement betekent altijd eerst het samen bekijken van de volgende punten:

  • Wat is het essentiële vraagstuk?
  • Wat doet er toe?
  • Wat werkt en wat niet?
  • Wat is te beïnvloeden en wat niet?
  • Aan de slag met aandacht op leiderschap, ondernemerschap en verbinding.

Het juist invullen van leiderschap, ondernemerschap en de verbinding in de samenwerking en de goede balans tussen deze drie elementen is uiterst belangrijk bij organisatieveranderingen.

Neem contact met ons op!

Wilt u onze begeleiding en advisering bij verandermanagement voor uw bedrijf? Wij zijn u graag van dienst. U kunt dan rekenen op een intensieve en persoonlijke begeleiding, waarbij we alles op een transparante wijze met u afstemmen.

Als u nog eventuele vragen heeft,neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-53 795 685 of 06-50 615 823. Daarnaast kunt u ook altijd mailen naar marcel@doumavanderhoning.nl of henk@doumavanderhoning.nl.