We schreven het in 2009 al in ons boek ‘Nieuwe voeten’: met de huidige transitie breekt tevens het tijdperk ‘vrouw’ aan. De tekenen wezen er toen al voorzichtig op. Maar nu kunnen we er niet meer omheen: in Spanje wordt een kabinet geïnstalleerd waarin elf vrouwen en 6 mannen gaan samenwerken!
Ik beschouw mezelf niet als feminist, maar toch maakte mijn hart een sprongetje. Zou het tijdperk van Aquarius dan nu eindelijk vaste vorm krijgen? Het tijdsgewricht waarin de mensheid te maken gaat krijgen met een ‘overheersende’ vrouwelijke invloed op het reilen en zeilen van deze planeet. In het kader van de wereldvrede is het misschien net op tijd en kunnen we de bokkesprongen van dolle stier Trump als de laatste grote – ongewenste – mannelijke testosteronbewegingen beschouwen. Als de tekenen juist zijn zijn we binnenkort af van “ik sleep je voor de rechter”, “ik trek je over de tafel of welke andere oorlogstaal dan ook, voortkomend uit gekwetste mannelijke ego’s. Wellicht zorgt die grotere vrouwelijke invloed er voor dat de relatie tussen mensen en volkeren op aarde meer aandacht krijgt. Misschien herinneren de mannen van deze wereld zich de kracht die ooit in hun eigen leven uitging van hun moeder, voordat ze hun best gingen doen om verder te plassen dan hun vriendjes. Spanje gaat voorop. Chareau! Hopelijk volgen er meer vrouwelijke bestuurscentra in de wereld, waarmee leiderschap langzaam verandert van “we hebben een sterke leider nodig” naar “we hebben een krachtige verbinder nodig”.
Maar levert het post-testosteron tijdperk dan geen typische vrouwelijk-ego problematiek op? Zoals ‘cat-fights’ of ‘ killing outfits’? Natuurlijk. Er zullen vast ook schaduwzijden merkbaar zijn van het vrouwelijk leiderschap, maar van mij mogen ze massaal het bestuurlijk podium beklimmen en een einde maken aan al die hanen die elkaar in de veren vliegen. Het post-testosteron tijdperk gloort!